14 maj 2015
14:30

IK Fyris

Referat: FC Åland - IK Fyris

Under torsdagen reste IK Fyris P01 till Åland med Eckerölinjen för att möta FC Åland i seriespelets 3:e omgång. Alla vi som åkte (6 fullastade bilar med spelare, ledare, föräldrar, morförälder och syskon) hade en kanondag tillsammans från samlingen kl 7:30 vid IP till hemkomsten strax innan 21.
Även denna match bjöd på mycket spänning där lagen spelade mycket jämnt i första helvlek och där återigen Fyris hade svårt att få igång målskyttet och därför hamnade i underläge. Men som i de tidigare två seriematcherna visade laget härlig inställning, kämpaanda och lagarbete och spelade ännu bättre i andra halvlek som vi vann klart. En viktig faktor var lagets mycket imponerande försvarsinsats (bara ett mål släpptes in på 70 minuter).
Det var en härlig stämning efteråt i omklädningsrummet, i bilarna och på färjan, hela vägen hem till Uppsala.

Till sist, något som vi dock måste jobba med är att vara lika tuffa på planen som motståndarlagen vi möter, att utnyttja kanterna bättre och inte minst att klara av grundspelet (passningar, nedtagningar, skott och löpningar med boll) inte bara på fina konstgräsplaner utan även på lite tyngre naturgräsplaner. Även det som man tror är enkelt kan plötsligt bli väldigt svårt, eller hur? Detta jobbar vi vidare med kommande vecka och framöver. Tur att vi tränar på vanligt gräs på måndagarna! Men först, har vi matchen på söndag på IP att tänka på och då är det ju konstgräs igen!
Härligt jobbat killar!
Rikard, Peder och Tobias.

Målen:
-------------------
1-0
1-1 Tim
1-2 Tim, frispark efter att Adam i ett friläge kapats hänsynslöst av både målvakt och jagande back just utanför straffområdet, vilket resulterade i rött kort för en FC Åland-spelare
1-3 Tim (Isak)
1-4 Sam (Elliot E)